måndag 25 juni 2012

Det är en ny vecka. Inget är direkt planerat, förhoppningsvis kommer vi grilla på fredag eller lördag som vanligt. Dock måste jag se till att bestämma mig för hur jag ska göra nu till hösten, ska jag fortsätta att plugga på "komvux" eller ska jag påbörja en annan utbildning eller ska jag gå till arbetsförmedlingen?
Vet i stort sett inte alls vad jag vill eller hur jag ska göra för att bestämma mig.

Vår katt Alita som är gravid blir hela tiden större och jag väntar nervöst men förväntansfullt på när ungarna ska ploppa ut. Är nervös för när hon ska gå in i föda och dylikt men är väldigt nyfiken på vad det är för kattungar som kommer. Hur de ser ut, om det är någon som är lik Alita själv, hur många är de, förhoppningsvis inte mer än tre...
Problemet blir sedan att göra sig av med alla kattungarna...
Hitta rätt ägare och allt därtill.

En väldigt blöt kitten kom hem igår efter att ha varit ute i det värsta regnet... ^^


lördag 23 juni 2012

Dagen efter midsommarsolståndet

Det blev trots allt en trevlig dag igår, maten blev perfekt, vädret höll sig bra och sällskapet var bra. Det kunde nästan inte bli bättre, lite mer sol hade inte skadat...
Idag ska min vän som har varit här på besök åka hem och det kommer minst sagt bli tomt efter henne men det finns inte så mycket man kan göra. Måste man åka hem så måste man.
Har inga direkta planer för dagen, mer än att ta det lugnt, spela lite Diablo III med pojkvännen och förhoppningsvis hitta något bra/legendary items. ^^
Har än inte lyckats hitta något vilket är lite av en besvikelse med tanke på hur mycket tid som jag spenderat spelandes. :/
Men någon gång måste man väl ha turen och hitta, nån gång...

torsdag 21 juni 2012

Livet är en besvikelse

Drömmarna som man hade som barn om livet när man blev lite äldre är så annorlunda från hur det ser ut i verkligheten. Jag har kommit fram till under de senaste dagarna att livet är en besvikelse i mina ögon, jag trodde så mycket mer om det och titta nu hur det ser ut... Jag hade heller inga höga förväntningar kanske, eller så hade jag det.
Nej livet är en besvikelse, det är trist och fullständigt meningslöst...
Vad är det för mening när man ser ingen mening?

Annars har det varit en relativt skön vecka bortsett från alla dåliga nyheter som man har fått varje dag...
Min vän är fortfarande här men åker hem snart nu efter midsommar, kommer bli tomt igen efter henne och jag kommer få vara själv igen... :/
Gillar inte ensamheten, gillar den ibland men oftast är det bara en plåga att vara ensam., speciellt när man inte väljer det själv.

Jag tror jag måste försöka skriva upp några mål till mig själv, några mål som är realistiska och som faktiskt inte är så svåra att få till verklighet. Bara sätta upp några få mål som jag kan fokusera på kanske.
Frågan är bara vart jag ska få inspirationen ifrån. Suck..
Aja.

Imorgon är det midsommar och det är planerat att vi ska grilla och sen vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på...Får se, idag ska vi iallafall åka iväg och handla efter att pojkvännen min slutat skolan för dagen för antagligen kommer det vara stängt imorgon/dåliga öppettider så det är lika bra att passa på.



måndag 11 juni 2012

Sommarlov


Det har varit sommarlov ett tag nu men det är fortfarande en skön känsla när man kan slippa vakna till klockan och tvinga att ge sig iväg till skolans lektioner som alldeles för ofta slutar väldigt tidigt, så tidigt att det inte är lönt för mig att ge mig iväg till skolan. 

Men nu är det äntligen lov och det är jag tacksam för, dock kommer det vara ett par tuffa månader. Jag måste även bestämma mig för hur jag ska göra med skolan och liknande, ska kanske gå en termin till och sedan efter det försöka mig på arbetsförmedlingen...

Idag har jag bestämt mig för att jag ska skissa på lite olika skulpturer/ figurer som man kan skulptera med den leran som vi har här hemma, vi har massor, ca 25kg lera. Tänkte försöka få mig själv att läsa lite, det är inte så att jag inte gillar att läsa men det är alltid så svårt för mig att verkligen få mig själv att bara sitta/ ligga ner och läsa något. Det finns alltid en mängd av andra saker som kommer i vägen som gör att boken glöms bort ibland. Vilket är synd för jag älskar att läsa, jag har en bok jag läser på nu och den är väldigt bra, har precis börjat komma in i boken med så det är alltid lockande att fortsätta läsa. Läser den fjärde boken i Women of the underworld serien, Industrial Magic by Kelly Armstrong.

På fredag blir det grillning igen även om Game of thrones nu är slut. Det har blivit lite av en tradition att grilla i slutet av varje vecka och varje vecka längtar man väldigt mycket tills vi kan grilla igen för det är så gott och vi har det så kul tillsammans under tiden vi grillar.

Nu på fredag kommer även en vän hit som ska vara här fram till midsommar tror jag och hålla mig sällskap mer eller mindre nu när pojkvännen är borta under dagarna. Men det ska ärligt talat bli jätte skönt att en vän ska komma hit, slippa vara ensam hela dagarna som jag är nu, 9-16 är pojkvännen borta varje dag och ibland blir det lätt att man blir less på att vara ensam själv eftersom man vet inte vad man ska göra/ sysselsätta sig själv med. 
Det är inte lika kul att kolla på film själv eller anime själv, det är inte lika kul att hitta på saker själv som det är att göra saker tillsammans med någon. Så det känns betryggande med att min vän kommer hit, det känns skönt att man slipper vara ensam hela dagarna utan kan istället vara tillsammans med vännen och hitta på saker.

söndag 3 juni 2012

La sysselsättning

Idag hade jag tänkt tvinga mig själv till att göra saker istället för att bara sitta still på denna hårda stolen framför datorn och slutligen bli rastlös. Tänkte jag ska bära ner veden som står i garaget, placera snyggt mot väggen och efter det tänkte jag att jag ska tömma kattlådan samt ta ut "pantsäckarna" som är fulla till garaget...
Sen blir det väl att jag senare i veckan ska tvätta upp sängkläderna och dylikt.
Hade i vilket fall som tänkt göra ett litet schema för mig själv så jag inte sitter och känner mig rastlös utan gör saker, är kreativ, sysselsätter mig själv med något och inte bara sitter och spelar Diablo III. Känns som om man kastar bort mycket tid när man spelar ibland, speciellt när det blir det enda man gjort i tre dagar, då känns det som ett slöseri även om det har varit kul och intensivt.

Men jag tror för att jag personligen ska kunna må bra så måste jag göra saker som är fysiska, trötta ut mig själv och under den tid som jag gör fysiska saker brukar jag inte tänka så mycket på det som är mindre bra i min vardag.

Så saker man kan sysselsätta sig med:
Fotografera ute i trädgården/ skogen/ katterna
Rita, antingen på papper eller i PS.
Skulptera med lera.
Måla miniatyrer.
Spela Diablo III.
Tvätta och leta efter lakan/sängkläder.
Allmänt städa här hemma. Kanske sortera om en hylla eller rensa i en gammal hylla.
Gå promenader.
Läsa böcker.
Kolla igenom anime, läs manga.
Söka efter fler jobb...
Organisera :)

Jag måste i vilket fall som sysselsätta mig själv med något, sen vad det är ska jag nog inte lägga för mycket vikt på, så länge jag gör någonting och försöker att inte lägga krav på mig själv så är det bra. Men kraven finns där redan, jag förväntar mig att man ska märka en skillnad varje dag när pojkvännen kommer hem, något ska vara förändrat till det bättre. :)