söndag 29 april 2012

The weekend

Igår var en konstig dag, jag mådde både bra och skit nästan samtidigt.

I fredags grillade vi, jag, pojkvännen och en vän, efter att jag slutat skolan och vi åkt hem.
Köttet var saftigare än vanligt och det var som en orgasm i ens mun så god var all mat.
( Grillad kyckling, smaksatta potatis med sour cream, vitlöksbröd, stekt broccoli och svamp, färsk lök och sparris samt vitlöksfärskost och bearnaise sås.) 
Denna gången spelade inte pojkvännen och vännen warhammer tillsammans utan vi satt alla och kollade på saker, diskutera och dylikt och jag tyckte det var jätte skönt. För då slapp jag sitta och underhålla mig själv medan de två vanligtvis sitter och spelar ^^
Igår åkte jag och pojkvännen tillsammans med två andra nya vänner till Växjö, främst för att gå och kolla på en warhammer turnering men vi passade även på att titta in i Helges håla, där vi handlade lite. Dock ångrade jag att jag handlade boosterpack till magic the gathering eftersom jag fick verkligen bara dåliga kort eller kort som är så vanliga att ingen vill byta sig till sådana kort som man redan själv har fått tio gånger om...
Köpte faktiskt inte mer än två boosterpacks, mest för att jag inte har råd att köpa något, har knappt råd att köpa hårfärg känns det som...
Denna månaden är extra tuff eftersom 450 kr ska gå till Diablo III och sedan måste jag ha ett busskort med och det kostar ca 400 kr, så de pengar som blir över på mitt csn är ca 1000 kr och det ska räcka till allt det andra. Som t.ex. mat i en månad!
Vi stannade inte så länge på turneringen tack o lov, mådde olämpligt nog skit under en stund när vi var på turneringen och såg verkligen ingen väg ut men tillslut efter att vi åkt hem först till våra vänner för att hämta o lämna saker men sen hem till oss för att kolla på saker och äta började jag må lite bättre igen.

Idag är det nog planerat att vi ska träffa våra vänner från Emmaboda och vad vi ska göra vet jag inte riktigt än. Får väl se vad som händer. Är glad för att jag är ledig både måndag och tisdag med ^^

måndag 23 april 2012

BLÖH

Såhär känner jag mig just nu..
Lyckades dumt nog somna vid 17 och sov ett bra tag, till ca 21:00, så nu kommer det i stort sett vara omöjligt att somna och jag som börjar tidigt imorgon... Hur ska man orka..

Nationella idag gick sådär, kunde ha gjort bättre, glömde en del saker och glömde totalt bort hur man gör när man ska prata inför folk. Jag hade glömt hur lite nervositet det krävs för att få ens röst att bli svag och bräcklig, hur lite oro det krävs för att ens händer ska skaka. Obehaglig känsla faktiskt, speciellt när man står där framme inför andra och ska prata och ens händer skakar okontrollerat.
Aja, imorgon är det vanlig lektion o sen på onsdag är det skriftliga i nationella och på torsdag är det prov och på fredag ska ett arbete lämnas in.
Hm, funderar på vad man ska göra nu, har haft en spänningshuvudvärk ungefär hela dagen som inte verkar vilja släppa och jag tycker själv att jag druckit tillräckligt men ändå så är huvudet spänt. Vem vet jag är kanske fortfarande spänd och nervös. Iof jag är nervös inför provet på torsdag så.. :/

Nationella :(

Det har för mig känts som en lång helg för jag får en känsla av att man har fått gjort något eller att mycket har hänt.
I fredags grillade vi och såg på det nyaste Game of Thrones avsnittet.
Vi grillade i garaget och trotsade återigen vädret. Under tiden pojkvännen o vännen som var hos oss spelade warhammer satt jag och spelade på skyrim.
På lördags morgonen klarade jag skyrim, dvs körde igenom main questen, senare på dagen kom två nya bekanta/ vänner på besök och vi såg på väldigt många trailers. Vi upptäckte att Alita, vår minsta katt, löpte och sprang ute med killarna och "lekte", så det tog ett bra tag innan vi fick in henne och jag gillar inte att det finns en risk att hon blivit gravid. Tycker hon är för ung för att få ungar, hon är ca 8 månader nu och för mig borde hon iallafall bli minst 1 år innan hon ska bli gravid. Vi fick tipset av våra nya vänner att kanske använda p-piller, för tydligen så finns det till katter med. Tror jag indirekt visste att det fanns men blev ändå chockad över det...
Ska kolla upp lite om det för vem vet det kanske kan hjälpa för Alita är en fruktansvärt störig katt när hon löper. Tycker synd om henne samtidigt som det är väldigt jobbigt att höra hennes skrik hela tiden, speciellt om man försöker kolla på film. Såg även filmen Underworld Awekening, den nyaste filmen. Var beredd på att den inte skulle hålla sig till storyn så mycket så blev inte så jätte besviken när jag såg på filmen, den var bra men inte lika bra som de andra tre filmerna i underworld serien. Den var lite små konstig och det var nog mest pga att den inte höll lika mycket till storyn som man ville kanske.
Igår, söndags, spelade jag mycket LOL, köpt en ny champion, Yorick som är kul att spela..

Idag är det tid för muntligt nationella i svenska och min mage har gjort ont sedan i fredags bara utav tanken på MUNTLIGA NP. Jag känner mig väldigt nervös, fast det är väl inte så konstigt, det tror jag de flesta kommer vara idag men det är inte en lugnande tanke. Jag hoppas bara på att jag inte gör för dåligt ifrån mig, att jag inte hamnar i det läget då jag hellre skiter i det än säger någonting för då är chanserna små att jag klarar det.
Och jag har dessutom fått reda på att läraren räknar in ens resultat från Nationella proven när betyg ska sättas vilket betyder att detta kan avgöra om jag får VG eller MVG i svenska B..
Jag hatar denna nervositet som är innan man väl ska göra det som orsakar nervositeten, det kryper i kroppen, man kan inte koncentrera sig eller göra något fullständigt utan att känna sig orolig och spänd, nästan tidspressad.
Man vill mest bara få det gjort så att man kan få slappna och slippa denna klumpen i magen men lektionen början inte förrän halv 3 så jag har många timmar på mig att göra mig själv väldigt nervös...
Det är bara början på veckan men jag längtar redan till nästa helg, denna veckan kommer inte bli rolig. Idag är det som sagt muntliga nationella prov i svenska B, imorgon ska en uppgift lämnas in-klar, på onsdag på morgonen

onsdag 18 april 2012

Man har gått två dagar i skolan nu och det känns inget vidare. Det känns inte givande, det känns inte kul, det känns bara jobbigt eftersom det enda jag vill är att få vara hemma, sitta i min morgonrock och bara ta det lugnt eller stå och arbeta på något ställe så jag kan få pengar att leva för och slippa leva så fattigt som jag gör nu...

Jag har gjort klart ett Pm som vi fått i uppgift nu till det svenska nationella provet, ska ta med det på fredag för att se om det låter bra enligt läraren eller om det är något jag har missuppfattat eller kan göra bättre om man säger så...
Det är även planerat att vi ska grilla på fredag istället för lördagen, vilket betyder att efter den första lektionen så kommer pojkvännen och hämtar mig och sedan åker vi till vår gemensamma vän, åker hem till oss, förbereder för grillningen och sen kommer vi kolla på Game of thrones som är AWESOME och äta grillat! ^^

Jag har även gjort klar min filosofi uppgift och jag tror faktiskt att jag gjorde rätt bra ifrån mig där. Har just nu bara en uppgift till att göra i samhällskunskapen fast den ska inte vara klar förrän nästa fredag så det är inte så bråttom med den än.

Jag funderar väldigt mycket på vad jag ska göra till hösten, om jag ska försöka söka jobb på heltid eller om jag ska fortsätta plugga under hösten också?
Jag vet inte vilket som ger mig mest eller vilket som jag vill mest, om man studerar har man någonting att göra på dagarna visserligen men jag vet inte om det gör så mycket för mig i framtiden.
Har utbildning betydelse när man söker jobb idag?
Jag vet inte hur det fungerar på arbetsmarknaden för jag har aldrig varit på den riktigt och har ingen erfarenhet så jag vet inte vad det är som räknas och behövs för att söka jobb.  Jag vet knappt hur man ska göra för att söka jobb och jag blir väldigt rädd och nervös inför att bara sitta ner och skriva ett mail till kanske någon affär eller så.
Mitt CV som jag gjort består till mesta dels bara av kontaktuppgifter för några yrkeserfarenheter har jag inte, och vad jag har hört så är det arbetsgivarna går efter, hur mycket yrkeserfarenhet man har.
Men är det ingen som tänker på att för att få erfarenhet så måste man ju få prova jobba och om ingen anställer dig så kommer du aldrig få erfarenhet, man får inte ens chansen.
Så ja man kan väl minst sagt säga att det känns hopplöst att ens försöka söka jobb när man inte har några erfarenheter som helst, för då är man inte attraktiv på marknaden. Och sen att man inte har fullständig gymnasiekompetens gör nog inte saken bättre.

söndag 15 april 2012

Ångestmoln

Nu börjar ångestklumpen i magen växa sig större, idag är det min sista lov dag innan det är dags med skola igen. Har kollat upp och påsklovet är det sista lovet innan själva sommarlovet börjar så nu är det nästan 2 månader av bara skola och bara några lediga dagar hit och dit...
Suck kommer bli tufft, känner mig redan omotiverad.
Det är en viktig grej som jag måste ha hunnit fixa innan skolan slutar. Jag ska ha hunnit samla tillräckligt med pengar så jag klarar mig de månaderna som det är sommarlov, nästan 3 månader tror jag det är, och då jag inte får någon inkomst. 
Och hur mycket pengar klarar jag mig på då?
Hur mycket handlar jag egentligen för varje månad/vecka? hum..
Jag borde kanske ha tänkt ut en ordentlig plan innan jag började samla.
Tänka ut hur mycket jag behöver för att klara mig i några månader så att man vet hur mycket man var månad måste lägga undan.
Jag är lite smått orolig för hur jag ska klara mig själv utan någon inkomst alls på dessa månader som det är sommarlov. Det känns väldigt obehagligt att ha det så. Det är inte roligt att behöva jämt gå omkring och oroa sig för hur man ska kunna ha råd att leva mer eller mindre, ha råd med mat och dylikt.

Är inte alls motiverad till att ge mig iväg till skolan imorgon, dessutom så provade jag cykeln igår och det gick inte så jätte bra. Det gick jätte bra att cykla på den men styret är jätte konstigt och dessutom så är det en herrcykel så den har jätte hög metallstång som man inte är van vid. Och igår när jag provade att cykla så visste jag inte att den inte hade fotbromsar så när jag kom till en nerförsbacke fick jag panik eftersom jag kunde inte bromsa så jag lyckades på något sätt hoppa av cykeln men slog mig ordentligt mellan benen, var öm ett bra tag efteråt. :/
Jag tror att om jag vänjer mig vid cykeln så kommer jag till slut lära mig att man inte ska hoppa av så där, men jag funderar på om man kanske kunde försöka byta styret på den för jag vet inte om jag kommer någonsin vänja mig vid detta styret, ser ut som horn ungefär. De är snurrade och formade som horn på en bock och är hemskt obehagliga. Tycker inte om den sortens styre överhuvudtaget...
Så jag vet inte hur jag ska göra imorgon och sitter och blir nervös för det ^_^

lördag 7 april 2012

Påsklov

Nu är det äntligen påsklov och verkligen påsklov på riktigt för jag blev tidigt i morse klar med min samhällskunskapsinlämningsuppgift! Så nu behöver jag inte lägga en endaste tanke på skolan på en hel vecka för jag har gjort klart allt som ska vara klart. Har inga läxor att göra.
Vilket är en underbar lättnad, nu kan jag fokusera på mig själv och göra saker som jag vill, t.ex. klara av Skyrim, påbörja arbetsökning, fixa med trädgården, grilla, spela och sova hur jag vill på dagarna och slippa tvinga sig själv till att göra något som är mindre kul. Och framför allt så slipper jag åka ut varje dag med bussen och sedan bli hämtad vissa dagar av pojkvännen, man slipper bry sig om att klä sig utan man kan gå i sin morgonrock hela dagarna och bara ta det lugnt.
Älskar lov!
Man uppskattar sin ledighet så mycket mer nu när man är upptagen med annat om dagarna, antingen studier eller så är det arbetet för andra. Det är en så underbar känsla när man vet att man snart är ledig och kan räkna ner dagarna till sin ledighet och sen när man väl är ledig är det jätte skönt att bara kunna få sova hur länge man vill, äta när man vill och man behöver inte väckas av en väckarklocka varje dag.
Dock indirekt vaknar man ändå eftersom kroppen är så inställd på att gå upp en viss tid att man per automatik vaknar vid den tiden även om man inte har ställt klockan. T.ex. idag vakna jag vid 6, inte för att jag går upp så tidigt i vanliga fall men det är inte kul att vakna så tidigt, ingen annan är vaken, till och med katterna sover fortfarande när man vaknar vid 6. Så det är lite tråkigt men jag antar att i mitten på veckan kommer man ändra dygnsrytmen lite om man börjar stanna uppe lite längre varje kväll.

Något som gör lovet ännu bättre just nu är att alkoholisten som bor ovan är bortrest tills på tisdag så vi har hela huset för oss själva, i och med att pojkvännens mamma jobbar på natten och sover hela dagarna så är vi princip själva hemma. Vilket är jätte skönt det med.
Igår när jag och pojkvännen bada kom vi överens om att det är så skönt när det bara är vi två i huset, så lugnt och tyst, inga hundar som bråkar eftersom de ligger utslagna på golvet, sover med andra ord. Inget bråk och inget skrik, bara lugnt och stillsamt. Nästan harmoniskt på något vis.
 Underbart! längtar tills hundarna är borta med, tills pojkvännens mamma har tröttnat på dem, vilket hon borde snart göra tycker jag.
De väcker henne nästan dagligen var morgon vid 7 då alkoholisten går upp för att åka till jobbet, när hon sedan sover på dagarna då hon jobbat natt, blir hon väckt av att alkoholisten kommer hem från jobbet vid 5 ungefär eftersom hundarna skäller något fruktansvärt.
De biter sönder, kissar inomhus och bajsar inomhus, bråkar varje dag så mycket att de får slita isär hundarna från varandra och dylikt. Jag menar någon gång borde man tröttna på allt extra jobb det är med dessa hundarna. Och sen att hundarna kissar inne är ju mestadels deras eget fel, dvs ägarnas, de släpper ut dem alldeles för lite och de får aldrig riktigt springa av sig så det är inte konstigt att dessa hundar beter sig som de gör, deras matte o husse tar inte ansvar för dem fullständigt. De går aldrig ut med dem på promenader, de får bara komma ut i trädgården och där får de inte riktigt springa av sig själv pga för litet utrymme, de får väldigt sällan komma ut o de gör ju att de inte kan hålla sig till slut och går på toa inne. Sedan förstörs ju både golv och mattor av allt detta kiss och bajs till slut och bara det är en kostnad i sig, de biter sönder saker och sedan går de även på ens fötter...
Nej de ska bort så fort man bara kan få henne, pojkvännens mamma, att inse vilket störande moment de är. :/ Och det sorgliga är att de är inte ens lite söta, de är fula.

Nej nu ska jag tillfredsställa mitt spelbehov och sedan vill jag att pojkvännen ska vakna så att dagen kan fortsätta, dvs så att vi kan åka o hämta hit vår vän och sedan förhoppningsvis grilla och även se
GAME OF THRONES!

onsdag 4 april 2012

Tråkighets inlägg i brist på annat

Har nu gjort klart första delen av mitt arbete och tar en liten paus nu efter att smått ha påbörjat den andra delen. Det vore underbart om jag kunde hinna skriva klart detta arbete innan självaste påsklovet börjar, om man inte räknar med att det börjar på fredag då ens första lediga dag börjar så börjar påsklovet på måndag och då har jag ändå 4 dagar på mig att skriva klart och det borde ju gå ^_^
Det ska gå för jag vill inte behöva tänka på skolan under lovet för då ska det vara lov och ingenting annat. ^^
Har planerat in att jag ska under lovet prova min pojkväns cykel och förhoppningsvis så kommer jag kunna cykla på den till skolan på måndag, om det inte visar sig att det är något större fel på cykeln. Vilket jag hoppas att det inte finns för då blir det svårt att lägga ner busskortet och spara in dem pengarna. :(

tisdag 3 april 2012

Early morning

Det är min lediga dag, vi har ingen lektion idag, och ändå så vaknar jag kl 06 och känner mig "klar" med att sova. Sorgligt men vad ska man göra. Nu får jag gott om tid innan min pojkvän vaknar och kan helt fokusera på samhällsuppgifterna som måste göras. Dock ska uppgiften inte vara klar förrän veckan efter lovet men det kan vara skönt att ha den klar ändå eftersom då slipper man kanske tänka på läxor under lovet, vilket skulle göra det till ett riktigt lov för en gångs skull.
Har inga planer för dagen direkt. Dock är det tal om att vi ska åka och hämta den "nya" bilen som är inköpt av pojkvännens mamma. Ska bli spännande och se vad hon har lagt pengarna på eftersom man själv anser att det var kanske inte den smartaste köpet, de pengarna hade kunnat läggas på annat om man säger så för vi har ju redan 3 bilar, 2 fullt fungerande och en avställd så man tycker att vi har nog med bilar som det är ^_^

Annars blir det till att fokusera på läxor under dagen, påbörja inlämningsarbetet och sedan kanske måla på lite fler miniatyrer för att det är kul. Borde även spela klart min main story i SWOTR spelet, får se vad jag orkar, borde klara av skyrim med men det får nog vänta tills jag är klar med min karaktär i SWOTR.
Nej får nog börja morgonen med något uppiggande om jag ska kunna koncentrera mig på läxor så här tidigt heh. Jag vaknar så tidigt att de flesta har inte ens hunnit åka till sina jobb och jag är ledig, så det känns inte så jätte bra.

söndag 1 april 2012

CV klar

Jag tror jag har lyckats att skriva ett CV nu.
Dock vet jag inte om det är så jätte bra men det ser iallafall ut som ett CV. Tog och kollade på min pojkväns Cv och härmade lite hur han hade byggt upp det och det blev väldigt lätt för mig att börja skriva något. Skrev inte så ingående på presentationsbiten, skrev lite smått om vad jag gillar, intressen och dylikt. Skrev inte om något negativt alls, som t.ex. att jag har en diagnos ^_^.
Tänkte att om man nu får svar från någon så får man se om det finns eller kommer finnas ett tillfälle och berätta lite om ens personliga problem. Och om det skulle visa sig att mina personliga problem skapar problem för mig inom jobbet måste jag ju säga något. Annars tycker jag att det finns ingen mening med att säga något om det, fick en känsla av att det kanske inte vore så bra och skriva om sina psykiska problem när man vill att de ska anställa en. (ironi)

Så har kollat igenom Nybros flesta affärer/företag och tänker inom snart skicka iväg ansökningar till dem som verkar något för mig. Som jag kan tänkas klara av att jobba på med andra ord. Tänker t.ex. ansöka till Ica, biblioteket, en trädgårdsaffär och även som reklamutdelare på SDR...
Men vågar inte riktigt göra det än. Det pirrar och är nervöst och det känns inte kul. Så väntar lite med att göra det, ska kolla med pojkvännen också så att mitt CV ser bra ut i hans ögon med och inte bara i mina...


Idag är det inbokat att vi ska åka och kolla på Hunger Games vid 18 i Kalmar. Ska bli roligt att se hur filmen är, såg även att den är hela 2h 22 min lång ^_^ Trodde det bara var 1h 50min film men jag hade fel. XD