söndag 29 juli 2012

Olusten sitter lika fast som superlim.
Orkar och vill inte göra någonting.
Aptiten är borta, värmen slår på och det enda man orkar göra är att ligga i soffan och svettas.
Tankar om hur jag ska orka överleva i höst gör mig ärligt talat rädd och nervös. Jag vet inte hur jag ska orka, jag vet inte hur jag ska kunna överleva.
Jag kommer helt enkelt inte att överleva.

fredag 27 juli 2012

Long time no see

Det var länge sedan jag skrev någonting här på bloggen, en av anledningarna har varit att jag haft annat för mig, inte orkat och dessutom inte känt för att blogga något...
Känner mig lite smått bitter på livet.
Saknar att vara i Stockholm ganska mycket, saknar alla man kunde umgås med, allt man kan sysselsätta sig med, här är det bara jag och min pojkvän i stort sett. Finns inte mycket att göra, finns inte många att umgås med heller för den delen.
Känslan av att man är isolerad går inte att ta miste på och ju mer jag tänker på hur mitt liv kommer se ut till hösten ju mer växer ångesten inombords.
Skolan börjar om mindre än två veckor om jag nu kommer in, har inte ens ansökt än så undrar om jag ens har en chans att komma in.
Men egentligen så vill jag inte komma in på skolan, jag vill verkligen inte plugga en termin till. Det finns ingen ork, ingen kraft eller lust till att plugga. Det tar emot och jag känner att just nu så kommer jag inte klara av skolan. Har dessutom bara kunnat välja kurser för 300 poäng, man behöver 400-450 för att få fult csn...Men där finns inga andra ämnen som jag ens intresserad av det minsta och dessutom så har jag inte råd med böckerna heller som man ska ha till denna terminen så det känns ganska meningslöst... :/


På tal om annat. Kattungarna är de som lyser upp tillvaron just nu. De livar upp stämningen med sina små rastlösa ben, deras små pip och deras jätte töta små ansikten. De har börjat bli väldigt aktiva nu, springer runt och är mer utanför boet än i det. Leker med varandra och är väldigt nyfikna på allt.


lördag 14 juli 2012

Stockholm shopping day more or less


Lördagen den 14 juli 2012
Igår var en rolig dag. Vi kom iväg tidigare än vad vi nästan räknat med eftersom både jag och pojkvännen vaknade relativt tidigt på morgonen, jag vid 7-8 tiden och han vid 8-9.
Vi åkte först till Nacka forum en sista gång, åt frukost/lunch, jag fick min Chai latte som jag längtat efter så mycket till frukost.
Jag provade två bh:ar på NewYork affären men de båda var hemskt obekväma, köpte dock ett par strumpor. Åkte vidare in mot staden, först åkte vi med tunnelbanan till Hötorget, gick till Shock affären och fann en lång kjol med snörning i midjan som både jag och pojkvännen tyckte om, dock kostade den en del, 200 kr mer än den kjolen som jag hade tänkt mig. Men min pojkvän är världens snällaste och hjälper mig med de sista 200 kr för att kunna köpa kjolen. Så jag fick trots allt köpt en kjol, vilket jag är glad över.
Vi gick ner en sista runda i Warhammer butiken som min pojkvän tycker om, där han hittade en miniatyr/figur/gubbe som han behövde till sin arme. Därefter åkte vi från centralen till gamla stan, gick in i Zapata, köpte en väska till mig, gick vidare mot Sf- bokhandeln, köpte boken Maran av Lina Neidestam, pojkvännen fick köpt en väska till sin Warhammer armé…
Åkte tillbaks till där vi hade parkerat bilen, körde till Dragonslayer, köpte en stor grön D20 tärning, fick två booster packs av pojkvännen från den nya utgåvan från Magic the gathering…
Åkte sedan till Fisksätra för att hämta upp ett par vänner, körde till Heron City, hämtade ut biljetter till The Amazing Spiderman, gick och åt på PizzaHut… Var jätte gott att få äta på PizzaHut igen, har saknat den smaken och lä. Pizzorna smakar inte som vanlig pizza, de smakar Pizzahut helt enkelt.

fredag 13 juli 2012

Stockholm dag 3-4


Fredagen den 13 juli 2012
Det har varit ett par hektiska dagar, gjort mycket och träffat många vänner under kort tid. Efter att vi gav oss iväg från våra första vänner i Tyresö åkte vi vidare mot gamla hederliga Fisksätra där vi skulle sova hos två andra vänner en natt.
Det kändes som att komma hem igen när vi var i Fisksätra, innan vi var tvungna att flytta ner till Småland bodde vi i Fisksätra så det var skönt att få komma hem igen…
Vi gick en runda på ön, handlade på Ica, träffade min pojkväns gamla lärare…
Det var roligt att få komma tillbaka till Fisksätra, man har saknat att bo där.

Under onsdagen var vi i Täby och hälsade på mina gamla vänner, det var mer eller mindre exakt 1 år sedan jag träffade dem, så som det är med många andra vänner. Det var roligt att se dem, de fick mig att känna mig saknad med alla kramar och allt fint de hade att säga. Är glad för att de tog kontakten med mig denna gång för annars hade jag trott att de glömt bort mig och att det var ingen idé att ens försöka få kontakt med dem.
Igår var det torsdag och den spenderades i staden tillsammans med vänner. Vi åkte och parkerade på söder och åkte sedan tunnelbana till Hötorget, gick därifrån igenom hela staden i stort sett. Vi gick förbi C.u.m. där jag hittade en kjol som jag ville ha men som jag då inte vågade köpa. Vi gick in i Warhammer butiken som är min pojkväns bästa vän, handlade 3 böcker, den ena dyrare än den andra men alla tre behövs på olika plan så vad ska man göra. Vi gick även inom Sf- bokhandeln  där jag var nära på att köpa Maran men ångrade mig, köpte istället ett broderat tygmärke med Targaryens emblem från Game of Thrones serien.
Idag blir det en sista runda i stan för att inhandla det sista jag har råd till, har i stort sett inte köpt något under denna resa mer än mat. Idag ska man se hur mycket man kan handla, ska se om jag kan köpa den kjolen som jag hittade på c.u.m. affären…

tisdag 10 juli 2012

Stockholm dag 1-2



Det känns skönt att vara tillbaka i Stockholm, har saknat staden så mycket att det är galet.
Var ute igår under dagen och åkte runt på olika centrum, något som vi inte har så många av nere där vi bor. Vi var först en runda inne på Tyresöcentrum, sedan åkte vi till Nacka centrum och efter det åkte vi till Södermalm och åt på den Indonesiska restaurangen som vi längtat efter så mycket.
Maten var lika god om inte godare än vad man mindes den. Allting var perfekt, vi satt och små prata medan vi vänta på maten, blev överlyckliga när maten kom, pojkvännen tog bild på maten, vi båda åt under tystnad, det enda ljud som kom ifrån vårt bord var bestick som slog emot varandra eller tallriken och våra matljud.

Åkte sedan hem till de vi sover hos, två vänner, spelade spel och kollade på teve. Tog en liten kvälls promenad… Somnade med kläderna på som vanligt XO

fredag 6 juli 2012

Idag är det sista dagen hemma innan vi åker iväg på ett litet äventyr i Stockholm.
Mina skuldkänslor inför att lämna vår katt Alita ensam har redan tagit fäste hos mig, känns så dumt att åka ifrån henne och jag är faktiskt lite smått orolig för henne och hennes ungar. Visserligen ska pojkvännens mamma ta hand om Alita men jag vet att Alita trivs bäst med oss och jag vet också att hon inte tycker om andra personer... Och dessutom så vill man ju inte missa de framsteg som kattungarna gör, igår märkte jag t.ex. att de kan spinna lite. ^^

Idag är planen att packa och göra sig färdig för morgondagen, bada, ordna med så att det är riktigt kattunge säkert, lägga ut filtar o handdukar för att skydda golvet t.ex. mm.
Ska bli kul att få åka iväg dock är jag inte så glad för att lämna Alita ensam :/

torsdag 5 juli 2012

Veckan mot sitt slut

Snart är veckan av vardagar över och snart är det tid för oss, mig och pojkvännen att åka till Stockholm som vi gör varje år. Dock har jag delade känslor inför att åka till Stockholm.
Jag har nästan längtat efter det hela året eftersom jag älskar Stockholm som stad, vill själv kunna bo där och om jag hade haft möjligheten så hade jag bott där istället för här.
Men samtidigt som jag har längtat efter Stockholm så har jag oroat mig för egentligen så har jag inte råd att åka dit detta året, det är precis att jag har råd med bensinkostnaderna och matkostnaderna som det kommer att kosta mig att vara där i en vecka. Man får bara hoppas på att i slutet av veckan innan vi ska åka hem att man har lite pengar kvar så man kanske kan köpa sig något med, en bok skulle inte vara fel för har i princip inget att läsa.
I och för sig har min pojkvän böcker som jag kan läsa men den bok jag vill läsa är A game of thrones och det är ingen av oss som har den hemma, vill dessutom ha den inbunden och då är den såklart extra dyr...:(

Sedan har ju vår katt, Alita här hemma som nyss fått kattungar och man vill ju inte åka härifrån och lämna Alita ensam med dem. Det finns ju alltid en risk att något kan hända, Alita kanske blir less och undrar varför vi är borta- hon är väldigt fäst vid oss två eftersom ja det är en del av hennes personlighet så det känns tufft och jobbigt att åka iväg samtidigt som det ska bli kul att komma härifrån.

Har längtat väldigt mycket efter att kunna gå på Stallaholmsvikinga festival, som vi ska åka till nu på söndag innan vi ska vara i Stockholm, har saknat att gå i medeltidskläder, har saknat medeltidsmaten och dofterna. Kommer bli kul att komma till Stallholmsvikinga festival igen, 3 året i rad nu. Min pojkvän och jag var på vår första riktiga dejt där så vi firar samtidigt som vi är där vår 2 års dag. Vi har varit ihop nu i två år ^^

onsdag 4 juli 2012

Långsamt framåt

Snart har halva dagen äntligen passerat.
Tiden har som vanligt gått långsamt, varenda timme och minut har känts som en evighet och det är flera timmar kvar av dagen som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med.
Kattungarna har börjat öppna sina ögon nu, man kan se små springor och deras små pupiller ^^ lite tidigt eftersom de är bara 1 vecka gamla och 3 dagar men det är hur gulligt som helst.
Och jag tar det som ett gott tecken att de utvecklas och växer, det är ju tecken på att allt är som det ska med dem.
Har märkt att deras svansar också är fluffiga ^^ Ser jätte sött ut.

Har idag förmått mig själv att tvätta två maskiner, hängt upp all tvätt, rakat benen och har påbörjat att göra det "kattunge säkert" i huset för ungarna lär börja krypa när vi är iväg nästa vecka. Har t.ex. tagit bort mattor som vi är rädda om från golvet utifall att kattungarna får för sig att gå på toa där eller något i den stilen. Har även blockerat vissa ingångar bakom hyllor och sånt där det inte är bra att de kommer in. Tänkte att jag sen ska förbereda filtar och handdukar som kan ligga framme om ungarna vill lägga sig någonstans..





tisdag 3 juli 2012

Alita

Vet inte varför jag inte skrivit om detta i något inlägg men Alita har fött sina ungar, förra veckan till och med, 25/6.

Alita, som är vår yngsta och minsta katt som var gravid är nu en riktigt bra kattmamma som tar hand om de 3 kattungarna som överlevde födseln.
Själva förlossningen var inte direkt fruktansvärd men den var inte lätt, alla ungarna förutom en föddes bakåtvända, en av dem dog och varje kattunge tog minst 10 minuter att få ut och vi fick hjälpa till eftersom Alita själv inte fick ut dem ordentligt. Det var ett under tyckte vi alla att ungarna ens överlevde med tanke på hur lång tid det tog för att få ut dem. Är bara glad för att Alita överlevde, skulle jag förlora henne vet jag inte riktigt vad jag skulle ta mig till.
Alla ungarna har fått Alitas gråa päls, de verkar som om de alla är lite små fluffiga i pälsen så det finns en chans att de blir långhåriga precis som Alita och vad jag har kollat upp så är det två hanar och en hona.

Kattungarna är en vecka nu, en vecka och en dag gamla om man är noga, de växer så att det knakar, de blir bara större och större.
Här kommer lite bilder på Alita och kattungarna ^^



Dagarna blir till veckor

Dagarna går långsamt fram, timmarna känns som dagar och dagen i sig känns som en vecka.
Jag känner mig ensam för att jag är relativt ensam, finns ingen som är online på min msn, inte på skype, inte på facebook och inte på bilddagboken... Det finns ingen som jag kan dela tiden med mer än mig själv.
Min pojkvän är borta hela dagarna nu, praktiserar (8 timmars dagar).
Har fortfarande inte bestämt mig för vilka ämnen jag ska plugga, det tar emot något fruktansvärt att ens tänka på det, att ta pappret i handen och läsa, ta pennan i den andra handen och skriva någonting. Det finns ingen styrka eller vilja till att klara av att fylla i pappret heller för innerst inne vill jag verkligen inte plugga.
Jag vet inte riktigt vad jag vill men plugga är inte det rätta. Jag känner på mig att jag inte kommer orka.

Min aptit är försvunnen, det känns som om jag håller på att tyna bort, försvinna lite.
Ätstörningarna är tillbaka igen, min pojkvän säger att jag är hur smal som helst men i mina ögon ser jag bara fett, för mycket hud, för mycket av allting. Att mina ätstörningar är tillbaka stör mig egentligen inte så mycket, det är bara en biverkning på mitt dåliga mående, så som många andra biverkningar. Behöver enligt min åsikt gå ner i vikt så är nästan glad för att aptiten min är borta.
Dock tappar jag energin eftersom jag inte äter något, orkar inte göra något, ligger mest under täcke och filt i soffan och slumrar till då och då. Blir yr i huvudet, kallsvettig, illamående och svimfärdig.